EPDM dakbedekking

EPDM Dakbedekking

EPDM dakbedekking is gemaakt van een soort synthetische rubber; de epdm. Het wordt gefrabiceerd door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en Di monomeer. Door het in een later stadium toevoegen van nog een aantal stoffen zoals roet en zwavel wordt het geschikt als dakbedekking met bijbehorende eigenschappen die uniek zijn voor epdm. Zo is de EPDM dakbedekking elastisch en bijzonder duurzaam, het gaat gemakkelijk 40 jaar (en eigenlijk wel meer) mee. Een ander voordeel van deze oplossing is dat het relatief simpel aan te brengen is. Het word als een folie aangeleverd dat vast gelijmd wordt op het dak van een bouwwerk.

Buiten Europa is deze bedekking al een langere tijd een begrip en in Nederland komt het de laatste jaren pas door als een populaire dakbedekking, eigenlijk is dit raar omdat EPDM een groot aantal positieve punten heeft boven andere gangbare vormen van dakbedekking.

De voordelen van EPDM dakbedekking zijn:
Zoals gezegd kent EPDM dakbedekking vele voordelen, de belangrijkste voordelen op een rijtje zijn:
  • EPDM dakbedekking is aan te brengen zonder dat er branders nodig zijn, geen gevaar op brand dus wanneer het aangebracht wordt.
  • Het is naadloos, de EPDM wordt op maat gesneden uit grote rollen zodat deze precies over u dak heen passen.
  • Erg duurzaam, het materiaal van 1.2mm dikte gaat wel 40 jaar mee.
  • Mos of alg kan er er niet op leven, het dak blijft dus mooi schoon.
  • Omdat de dakbedekking op maat wordt geleverd is het bedekken van het dak relatief snel gebeurd, het scheelt dus tijd en dus geld.
  • Het kan gebruikt worden als ondergrond van een groene dakbedekking. Omdat epdm wortelbestendig is zullen de wortels van de begroeiing de dakbedekking niet beschadigen.
  • Het is bijzonder milieuvriendelijk, na de 40 jaar dat het een dak bedekt heeft is het voor 100% recyclebaar. Dit wordt ook erkend door het DUBO keurmerk.
Dit is een behoorlijk overtuigende lijst met belangrijke voordelen die u zouden kunnen overtuigen om voor EPDM dakbedekking te kiezen wanneer het platte dak van uw woning moet worden voorzien van nieuwe dakbedekking.
EPDM dakbedekking
EPDM is 1.2mm, naarmate de de benodigde EPDM dikker moet zijn zal de prijs ook omhoog gaan, en dunnere dakbedekking zal uiteraard goedkoper worden. Ook is het et zo dat wanneer u grotere oppervlakte EPDM dakbedekking besteld dat de prijs per m2 naar beneden zal gaan.

Deze prijzen zijn dus van toepassing op de situatie wanneer u zelf gaat leggen, iets wat met de juiste voorbereiding en concentratie goed mogelijk is. Wanneer u uw dak wilt laten bedekken met dit materiaal door een erkend zal er uiteraard ook betaald moeten worden voor de arbeid die uitgevoerd wordt.

Meer informatie over EPDM Dakbedekking?   06-45918374