Shingles Dakbedekking

Shingles Dakbedekking

Shingles zijn individuele stukken materialen die overlappen op elkaar op een dak kunnen liggen om zo de dakbedekking te vormen. De vorm van shingles kan in principe alle kanten open, van rechthoeken tot een soort vissenschubben vorm. De elementen worden in rijen gelegd, waarbij elke bovenliggen rij de onderliggende rij iets overlapt. Gezien de manier van shingles leggen wordt deze dakbedekking vooral gebruikt op schuine daken, mocht het dak minder dan 30 graden schuin zijn moet er een onderlaag aangebracht om de waterdichtheid te garanderen.

De meest gekozen materialen zijn:
  • Hout
  • Asfalt
  • Bitumen
  • Leisteen

Waarom kiezen voor shingles dakbedekking?

De duurzaamheid, waterdichtheid en onderhoud dat nodig is voor de shingles is afhankelijk van welk soort materiaal de shingels op een dak gelegd worden. Ook de prijs is voor een groot deel afhankelijk van het materiaal dat gekozen wordt. Wat wel een groot voordeel is van deze dakbedekking is dat ze relatief gemakkelijk te leggen is.

Wanneer u deze dakbedekking dus zelf wilt leggen is dat goed mogelijk, dat bespaart uiteraard een hoop geld ten op zichtte van van een dakdekkersbedrijf inhuren. Hierbij dient wel gezegd te worden dat voorgaande bewering vooral telt voor tuinhuizen en terrasoverkappingen. Wanneer u het op woonhuis wilt leggen is het natuurlijk van groot belang dat de waterdichtheid gewaarborgd is, in dat geval dient u wellicht wel een professionele dakdekker in te schakelen.

Daarnaast zien shingles er over het algemeen heel erg fraai uit, dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie maar juist omdat het “speels” gelegd wordt is het resultaat voor het oog vaak goed. Ook het feit dat het vele verschillende vormen, materialen en kleuren te verkrijgen is maakt de kans dat u er 1 naar uw smaak vindt behoorlijk groot.

Meer informatie over Shingles Dakbedekking?   06-45918374