Inspectie & Onderhoud voor bedrijven

Inspectie & Onderhoud voor bedrijven

Inspectie

EPDM dakbedekking is gemaakt van een soort synthetische rubber; de epdm. Het wordt gefrabiceerd door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en Di monomeer. Door het in een later stadium toevoegen van nog een aantal stoffen zoals roet en zwavel wordt het geschikt als dakbedekking met bijbehorende eigenschappen die uniek zijn voor epdm. Zo is de EPDM dakbedekking elastisch en bijzonder duurzaam, het gaat gemakkelijk 40 jaar (en eigenlijk wel meer) mee. Een ander voordeel van deze oplossing is dat het relatief simpel aan te brengen is. Het word als een folie aangeleverd dat vast gelijmd wordt op het dak van een bouwwerk.

Buiten Europa is deze bedekking al een langere tijd een begrip en in Nederland komt het de laatste jaren pas door als een populaire dakbedekking, eigenlijk is dit raar omdat EPDM een groot aantal positieve punten heeft boven andere gangbare vormen van dakbedekking.

Onderhoud

Zoals gezegd kent EPDM dakbedekking vele voordelen, de belangrijkste voordelen op een rijtje zijn:
  • EPDM dakbedekking is aan te brengen zonder dat er branders nodig zijn, geen gevaar op brand dus wanneer het aangebracht wordt.
  • Het is naadloos, de EPDM wordt op maat gesneden uit grote rollen zodat deze precies over u dak heen passen.
  • Erg duurzaam, het materiaal van 1.2mm dikte gaat wel 40 jaar mee.
  • Mos of alg kan er er niet op leven, het dak blijft dus mooi schoon.
  • Omdat de dakbedekking op maat wordt geleverd is het bedekken van het dak relatief snel gebeurd, het scheelt dus tijd en dus geld.
  • Het kan gebruikt worden als ondergrond van een groene dakbedekking. Omdat epdm wortelbestendig is zullen de wortels van de begroeiing de dakbedekking niet beschadigen.
  • Het is bijzonder milieuvriendelijk, na de 40 jaar dat het een dak bedekt heeft is het voor 100% recyclebaar. Dit wordt ook erkend door het DUBO keurmerk.
Dit is een behoorlijk overtuigende lijst met belangrijke voordelen die u zouden kunnen overtuigen om voor EPDM dakbedekking te kiezen wanneer het platte dak van uw woning moet worden voorzien van nieuwe dakbedekking.

Afspraak maken voor een inspectie en/of onderhoud!   06-45918374